Hoe het begon

Beste hondenliefhebbers,

 

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Indrawati Bolderdijk, opgegroeid in Amsterdam en sinds 1999 woonachtig in Zwaagdijk.
Als kind heb ik nooit huisdieren gehad. Toen ik eind 1994 op mezelf ging wonen, ben ik meteen langs diverse asiels gegaan op zoek naar
een lieve hond. Bij het laatste asiel ontmoette ik Sprinter, een jonge, zwarte labrador teef. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk.


Sprinter en ik hebben twee keer op Curaçao gewoond. Tijdens mijn werkzaamheden in het dierenasiel daar, constateerde ik dat er niet altijd volgens de Nederlandse normen gewerkt werd. Hierdoor besloot ik mijn papieren te gaan halen voor dierenasiel- pensionhouder. Tijdens onze tweede periode heb ik gesolliciteerd naar deze functie. Tot mijn spijt moest je van Antilliaanse afkomst zijn om aangenomen te worden. Terug in Amsterdam kon ik mijn draai niet meer vinden. We zijn toen verhuisd naar Zwaagdijk, waar ik tijdelijk ben gaan werken als uitzendkracht.


Zelf ondervond ik problemen bij het vinden van een "geschikt" pension voor Sprinter. Ik kon niet met een gerust gevoel weg, wanneer zij “opgesloten” zat. Gelukkig bood een vriendin altijd aan om op te passen. Omdat niet iedereen een bekende kan of wil belasten met de zorg van zijn/haar hond, kwam ik op het idee om een pension op te zetten zonder kennels. De honden zouden er gewoon los mogen lopen en lekker uitgelaten worden in het park, bos of bij het IJsselmeer. Tijdens de bouwvak had ik geen werk via het uitzendbureau, toen ben ik begonnen met het opvangen van honden. Hondenzorg Noord-Holland bestaat nu al meer dan vijftien jaar.

 

In het pension kwamen soms ook honden die afwijkend gedrag vertoonden.
Om daar meer inzicht in te krijgen ben ik diverse cursussen en workshops gaan volgen:

“Probleemgedrag bij honden” bij het van Hall Instituut te Leeuwarden

“Instructeur I en II”, bij Martin Gaus in Lelystad

“TTouch hond” bij het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld

“Bach-Bloesem-remedies” bij Natuurgeneeskundigepraktijk Santana

“Telepathisch communiceren” bij Boodschap van de Dieren

Privé lessen bij Klaas Wijnberg op Ameland

 

Sinds maart 2004 ben ik fulltime bezig met Hondenzorg Noord-Holland, waardoor ik naast het pension ook een dagopvang en uitlaatservice kon realiseren.
Wanneer er tijd over is, geef ik trainingen en/of gedragsadviezen, zodat hondeneigenaren nog meer plezier kunnen beleven aan hun hond.

Vanaf 1 augustus 2015 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik ben met het bedrijf naar Flevoland verhuisd. In Luttelgeest ga ik een soortgelijk concept opzetten.
Het logeeradres in Noord-Holland komt dan te vervallen. Echter zijn klanten uit die regio van harte welkom in Luttelgeest. 

 

Indien u vragen of suggesties heeft ben ik te bereiken via de mail of per telefoon.

 

Misschien tot ziens bij Hondenzorg Flevoland. 

Groetjes Indrawati